website doorsturen 
opslaan in favorieten 
Woonhuis te Drogeham
Onlangs gerealiseerd dit landelijk gelegen woonhuis te Drogeham. Er is duidelijk gekozen voor een traditionele bouwstijl.
Woonhuis te Drogeham
Onze bedrijfsvisie

 
Onze bedrijfsvisie
“Wij bouwen ook graag voor U, ons bouwteam staat voor U klaar!”
Met deze slogan presenteren wij ons als bedrijf. Het zegt heel duidelijk iets over onze visie en doelstelling.

Harkema is bekend als een dorp waar veel mensen in de bouw actief zijn. Is het niet als timmerman, dan wel als metselaar, voeger, stratenmaker of in de kabelwerken. Rond 1850 vestigden de eerste bewoners zich in plaggenhutten (spitketen) op de Heidevelden tussen Drogeham, Surhuizum en Surhuisterveen. Om in hun broodwinning te voorzien trokken ze in grote groepen naar de Friese en Groningse kleistreek om daar te werken bij de bouwboeren. *) Toen er meer en meer wegen aangelegd werden was de stap snel gezet naar grondwerker en stratenmaker. In de jaren van de wederopbouw waren er mensen nodig in de bouw. De plaggenhutten hadden inmiddels plaats gemaakt voor arbeiderswoningen en door met elkaar de handen uit de mouwen te steken zijn vele eigen woningen in het dorp gerealiseerd.
De wil om een eigen bestaan op te bouwen heeft een stempel gedrukt op de samenleving. Het vak ging over van vader op zoon, en de mensen staan dan ook nu bekend als hardwerkende, goed gemotiveerde vaklieden.

“Wij bouwen graag,” dát zit onze mensen in het bloed en met zo’n team van medewerkers kan er kwalitatief een goed stuk werk worden afgeleverd. Dat begint vaak op schetspapier met een ontwerp, en vervolgens is er een netwerk van vakmensen voor alle voorkomende werkzaamheden. Vakmensenwerk – vakwerk door mensen uitgevoerd. Daarbij wordt ook de hulp ingeroepen van gespecialiseerde bedrijven, als voegers, stukadoors, tegelzetters, stratenmakers een installatiebedrijf, glaszetters en schilders. In een bouwteamverband met korte lijnen een werk realiseren.
Met een goed geoutilleerde werkplaats als uitvalsbasis, kan heel Noord Nederland bediend worden. Of het nu om een kleine verbouwing, een nieuwe woning, een bedrijfspand of een groot project gaat: ons bouwteam staat klaar….voor U !*) meer informatie over de geschiedenis van het dorp: http://themapark.deharkema.nl of http://www.kerkharkema.nl


 
 
Dwaande Woningborg Bouwzekerheid De Bouw Maakt Het Meer met minder Meer over energiebewust bouwen