website doorsturen 
opslaan in favorieten 
Vrijstaande woning te Meerstad

Ruime vrijstaande woning gerealiseerd in Meerstad (Groningen) aan de waterkant.
De gevels zijn licht gekeimd met een bijzondere met kunstriet bedekte kapvorm.
Het ontwerp is in samenspraak met de opdrachtgevers tot stand gekomen.

Vrijstaande woning te Meerstad
Duurzaam bouwen

Ook in de bouwwereld staan de ontwikkelingen niet stil, er is erg veel aandacht voor het milieu. Duurzaam bouwen is een manier van bouwen waarbij zowel voor en tijdens het bouwproces, zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met het milieu- en de gezondheid. Schadelijke effecten worden tot het minimum beperkt en er wordt rekening gehouden met toekomstige ontwikkelingen. Voortdurend trachten wij de kwaliteit te verbeteren, en duurzaam bouwen is hierbij een belangrijke stap vooruit. Het uitgangspunt blijft: HET TRADITIONELE BOUWSYSTEEM!

 
Duurzaam bouwenDuurzame materialen

Getracht wordt door bijvoorbeeld andere materialen en extra isolatie, het bouwproces dusdanig te wijzigen, dat dit minder belastend zal zijn voor het milieu.

Duurzame materiealen die wij gebruiken zijn bijvoorbeeld de buitenkozijnen, deze zijn van Oregon Pine (Amerikaans grenen), de boeidelen zijn van gelamineerd Oregon Pine. Wanneer de topgevels uitgevoerd worden in hout, wordt 1e keus Red Cedar toegepast.
Al het buitenhout wordt  eerst milieuvriendelijk voorbehandeld (gedompeld), voordat het aangevoerd  wordt op de bouw.


Isolatie

Rekening houden met het milieu betekent zuinig omspringen met de beschikbare brandstoffen, welke voor verwarming worden toegepast. De woningen worden daarom optimaal geïsoleerd:

* geïsoleerde dakelementen;
* spouwisolatie;
* vloerisolatie. 

Verder wordt er (HR++) thermopane beglazing in de buitenkozijnen van de gehele woning toegepast. 


Toekomstwaarde

Wij kunnen het ontwerp aan uw wensen aanpassen. Bijvoorbeeld voor een groeiend gezin, ouderen of minder validen zodat men langer op dezelfde plaats kan blijven wonen. Flexibel, degelijk van constructie en duurzaam van kwaliteit.

Wijzigingen en aanpassingen kunnen zonder noemenswaardige meerkosten worden gerealiseerd. Andere zijn wel kostenverhogend, maar deze zullen zich in de loop van enkele jaren weer "terugverdienen". Getracht wordt de nieuwste ontwikkelingen op de voet te volgen. Bij opdrachten voor particulieren wordt geprobeerd zo veel mogelijk maatregelen binnen het beschikbare budget te realiseren. 


 
 
Dwaande Woningborg Bouwzekerheid De Bouw Maakt Het Meer met minder Meer over energiebewust bouwen