website doorsturen 
opslaan in favorieten 
SWA woningen Buitenpost
In opdracht van het SWA zijn 4 huurwoningen gerealiseerd in Buitenpost.
SWA woningen Buitenpost
Ons team

Het bouwbedrijf heeft zich sinds 1936 ontwikkeld van een eenmansbedrijf tot een organisatie met 20 medewerkers. In de ruime bedrijfshallen worden kozijnen, ramen, deuren en prefab bouwonderdelen gemaakt voor grote bouwprojecten met tientallen woningen, bedrijfshallen en utiliteitswerken, maar ook voor kleine verbouwingen en onderhoudswerkzaamheden.

 
Ons team Marten Claus

De directie van het bedrijf bestaat uit Marten Claus en Ytsen de Vries.

 

Kantoor

Op het kantoor zijn voor de administratie, inkoop, werkvoorbereiding en het tekenwerk een vijftal medewerkers en -werksters dagelijks actief. Zij vervullen een centrale rol in de communicatie met opdrachtgevers, leveranciers en de uitvoerders op de bouwplaats. Er is regelmatig overleg op kantoor, dit is noodzakelijk voor het uitwisselen van bijzonderheden en het realiseren van de verschillende projecten.

Een aantal dagen in de week ondersteund Aukje Jagersma ons team, zij verzorgd administratief werk, neemt de telefoon aan en ondersteund de verkoop van woningen en bedrijven.

Moderne tekenprogrammatuur biedt de mogelijkheid om snel, eenvoudig wijzigingen en aanvullingen in het tekenwerk aan te brengen. Zo is het mogelijk voor iedereen een eigen ontwerp te realiseren.

De financiële administratie, termijnfacturering, personeelszaken, en de boekhouding wordt uitgevoerd door Imke Claus-Hamstra. Voor de bedrijfsvoering zijn dit zeer belangrijke werkzaamheden welke met een up to date computerprogramma wordt bijgehouden.


 

Vakmanschap en Kwaliteit

In de eigen timmerwerkplaats worden kozijnen, ramen en prefab bouwdelen geproduceerd. Door de productie in eigen beheer te houden zijn de lijnen kort en kan goed worden ingespeeld op de individuele wensen. Een jarenlange ervaring staat borg voor een kwalitatief hoogwaardig eindproduct.

Speciaal timmerwerk, kwaliteit door jarenlange ervaring en vakmanschap, uitgevoerd door Pieter Hamstra. Zowel voor nieuwbouw als voor renovatie en onderhoud kunnen alle houtconstructies worden gerealiseerd. Op de achtergrond een deel van het moderne houtbewerkingmachinepark in de ruime werkplaats.

 Erkend leerbedrijf

Door de Stichting Bouwradius is het bedrijf ook aangewezen als “erkend leerbedrijf”. Ervaren timmerlieden leren de jongeren de kneepjes van het vak. In een opleidingsperiode wordt ook duidelijk op welke plaats en voor welke werkzaamheden iemand het beste ingezet kan worden. Wanneer de juiste man op de juiste plaats aan het werk is, wordt er in een goede sfeer gewerkt en dit komt de kwaliteit ten goede. Regelmatig worden cursussen gevolgd om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen.

Prefab bouwdelen

Enkele medewerkers met een geïsoleerde prefab dakelement, kompleet met panlatten gemonteerd, klaar voor transport naar de bouwplaats. In de nieuwe productiehal is een kraanbaan aanwezig om de zware elementen te verplaatsen en de auto’s te kunnen laden.

Handwerk voor de ‘finishing touch’ in de werkplaats bij de productie van de prefab bouwdelen. De onderdelen worden volgens de werktekeningen op maat gemaakt, tot een passend bouwpakket.
Zo worden de gootelementen, complete dakkapellen en binnenwanden 
in de eigen montagehal gefabriceerd. Onder dak, niet afhankelijk van weer en wind, dat is modern bouwen aan een kwalitatief hoogwaardig eindproduct.
 

  

 

 

 

 

 

 

Ytsen de Vries Ytsen de Vries

Ytsen de Vries is hoofduitvoering en daarnaast verantwoordelijk voor de organisatie
en planning van de verschillende werken.

Marten Claus is verantwoordelijk voor de aquisitie, planvoorbereiding, ontwerpen van woon- en bedrijfspanden en doet de projectvoorbereiding.

 

 
Aukje Jagersma Claus Aukje Jagersma Claus
 
Imke Claus-Hamstra Imke Claus-Hamstra
 
Vakmanschap en kwaliteit Vakmanschap en kwaliteit

 

 
Werken aan prefab bouwdelen Werken aan prefab bouwdelen
 
werken aan prefab bouwdelen werken aan prefab bouwdelen
 
 
Dwaande Woningborg Bouwzekerheid De Bouw Maakt Het Meer met minder Meer over energiebewust bouwen