website doorsturen 
opslaan in favorieten 
SWA woningen Buitenpost
In opdracht van het SWA zijn 4 huurwoningen gerealiseerd in Buitenpost.
SWA woningen Buitenpost
Vrijstaande woningen

 
Vrijstaande woningen
Vrijstaande woningVrijstaande woning


Er is ruime keus uit verschillende typen vrijstaande woningen. Van kleinere ééngezinswoningen tot luxe landhuizen. Getracht is een zo breed mogelijk pakket van standaard woningen samen te stellen, waarbij uiteraard de mogelijkheid tot variatie aanwezig blijft. Eventueel wordt een geheel nieuw ontwerp gemaakt. Bij verschillende woningtypen is een slaapkamer beneden mogelijk.

Moderne bouwstijl

Er zijn inmiddels vele woningen gerealiseerd in een moderne bouwstijl. Graag maken wij voor u ook een geheel nieuw ontwerp, passend in de omgeving. 

Een fraai voorbeeld van een modern vormgegeven woning (u ziet hier overigens de tuinzijde) ziet u hiernaast. De eigentijds vormgegeven kozijnen op de hoeken geven een speelse lichtinval en een goede verbinding van binnen naar buiten (tuin en terras). De onderbouw is gemetseld en de topgevels zijn voorzien van duurzame red cedar bekleding. Let ook op de vormgeving van het dakkapel. 

Een mooie aangelegde tuin maakt deze moderne woning helemaal compleet. Opvallend zijn het schuine dak, waarop eventueel zonnepanelen geplaatst kunnen worden, en de markante erker. Deze zorgt voor meer licht en een goed uitzicht op de tuin. Op de begane grond bevindt zich de woonkamer, keuken en een slaapkamer.
Herenhuizen


Het herenhuis hiernaast heeft een heel eigen karakter door de zogenaamde speklagen in het metselwerk ter hoogte van de 1e verdieping. Daarnaast is de garage meegenomen in het ontwerp, daardoor onstaat een mooi geheel. Ook binnen in de woning is er veel leefruimte, vooral op de eerste verdieping is er door de rechte wanden veel ruimte.


Nog een heel bijzonder herenhuis is gebouwd in Dokkum. De woning heeft grote afmetingen wat wel past in de omgeving. Vooral het originele ontwerp van de erker aan de zijkant van de woning is een opvallend mooi detail. Daarnaast geven de luiken en de ronde dakkapellen de woning een heel statig karakter.

Traditionele bouwstijl
 
Er zijn verschillende woningen te realiseren in traditonele bouwstijl, zoals stelpboerderijen, commandeurswoningen en het friesche 'waldhuske'.

Om te beginnen ziet u hiernaast een commandeurswoning met prachtig fries vlechtwerk. Dit woningtype is afkomstig van de waddeneilanden, u ziet hier een getrouwe kopie van een woning aldaar. Dit is een ruime en lichte woning, let ook op het kleine raam in de voorgevel, wat zo karakterstiek is voor dit type.


Het 'waldhuske' een typische 'arbeiders' woning uit de Friesche wouden, welke in verschillende uitvoeringen ook vandaag de dag nog op veel lokaties wordt gerealiseerd. De kleinste afmetingen zijn 6.50x 10.50 m', beneden ingedeeld met een hal, bijkeukentje, keuken en woonkamer, en op de verdieping 2 slaapvertrekken en een badkamer. Om meer ruimte te scheppen zijn er ook ontwerpen in de afmetingen tot maximaal 7.50 x 12.50 m'. Er is dan ruimte voor een slaapkamer en badkamer beneden en op de verdieping een extra slaapkamer.
Hiernaast is nog een voorbeeld van een typisch woudhuisje. Door de toepassing van gele gevelsteen en de zwarte pannen past dit prima in het landschap.


Ook zijn er verschillende eigentijdse stelpboerderijen gerealiseerd. Twee verschillende voorbeelden staan hieronder.
moderne woningModerne woning
Vrijstaande woningVrijstaande woning
boerderijstelpboerderij
Moderne woningTrap

T-woning T-woning

De T-woningen hebben een grondplan met een zijbeuk. In deze zijbeuk is ruimte voor een garage/berging, maar ook een extra (slaap)kamer of een kantoorruimte kan hier gepland worden. Op de verdieping is zijn 4, 5 of zelfs 6 vertrekken mogelijk. Hierboven een mooi voorbeeld van dit woningtype. Uiteraard is het mogelijk te kiezen voor andere materialen (kleur steen en pannen) en ook met een andere detaillering zijn er veel varianten mogelijk.
 
moderne woning moderne woning
 
moderne woning moderne woning
 
Herenhuis Herenhuis
 
Herenhuis Herenhuis
 
Commandeurs woning Commandeurs woning
 
'waldhuske' 'waldhuske'
 
 
Dwaande Woningborg Bouwzekerheid De Bouw Maakt Het Meer met minder Meer over energiebewust bouwen